❓Modafinil pentru începători: întrebări și răspunsuri

Modafinil pentru începători: întrebări și răspunsuri

🥝 Ce doză ar trebui folosită pentru prima dată?

Ca și în cazul majorității medicamentelor pe care nu le utilizați sub supravegherea medicului, este întotdeauna bine să începeți cu o doză conservatoare și să vedeți ce efect are asupra dvs. Fiecare individ reacționează în mod diferit față de diferite substanțe, deci este important să descoperiți pas cu pas care este doza ideală pentru dvs.

Unii încep cu 50 mg, unii cu o doză de 100 mg (jumătate de tabletă) iar alții iau o tabletă întreagă de 200 mg.

Deși toate aceste opțiuni sunt complet legale și pentru majoritatea oamenilor vor fi absolut în ordine 200 mg, amintiți-vă că este bine să luați prima jumătate a pilulei și apoi să luați cealaltă jumătate câteva ore mai târziu.

În ceea ce privește vreun consens, nu există unul. Dar mulți oameni recomandă o jumătate de tabletă – 100 mg, ca punct de plecare pentru primul experiment cu modafinilul.

⏰ La ce trebuie să vă așteptați după prima utilizare a modafinilului?

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că efectele puternice pot dura 8 ore sau mai mult. Dacă luați arModafinil (Waklert), efectul poate dura 10 ore sau mai mult. Deci, trebuie să știți că eficacitatea va dura mult timp, în funcție de doză.

Vă puteți aștepta să fiți încântați. Deci, dacă luați modafinil după-amiaza, nu vă așteptați ca seara să adormiți ca un bebeluș. De aceea majoritatea oamenilor folosesc modafinil dimineața. Până seara târziu, efectul încetează și veți putea adormi fără dificultate.

Așteptați-vă că este posibil să nu simțiți nicio diferență în modul în care vă veți simțiți. Mulți oameni cred la început că modafinilul nu funcționează; mai târziu, pot învăța fără încetare trei ore și descoperă că au fost concentrați tot acest timp, fără să-și dea seama.

Ocazional se poate întâmpla să vă concentrați prea mult asupra unui lucru și să uitați de celelalte. Ca rezultat, puteți fi mai puțin productiv până când veți învăța cum să vă „controlați” mintea. De aceea recomandăm persoanelor care iau pentru prima dată modafinil să-și facă o listă cu lucrurile pe care doresc să le realizeze.

🔎 De ce trebuie anume să țin cont când iau modafinil?

În primul rând, este întotdeauna necesar să se ia în considerare durata efectului. Astfel, trebuie să apreciați când va fi benefic pentru dvs. efectul modafinilului. Nu are sens să luați modafinil la ora 9 dimineața dacă nu mergeți la serviciu, la școală, afară sau oriunde ați avea nevoie de el.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în considerare este faptul că timpul de înjumătățire al modafinilului este relativ lung, aproximativ 10 ore, iar timpul de înjumătățire plasmatică al arModafinilului poate dura până la 15 ore. Deci, trebuie să țineți cont de faptul că puteți fi vigilent timp de până la 15 ore, ceea ce probabil nu este ideal dacă doriți un somn dulce în timpul nopții.

Un lucru pe care mulți utilizatori noi îl uită este să bea suficiente lichide. Modafinilul vă poate deshidrata și, dacă nu beți suficientă apă, a doua zi este posibil să vă surprindă o cefalee. De aceea, dacă luați modafinil, nu uitați să beți multă apă și să vă puneți în jur atenționări cu privire la băutul apei;)

SFAT PENTRU HIDRATARE: Setați-vă memento-uri regulate pe telefon / laptop. Acest lucru vă va aminti să vă hidratați chiar și atunci când sunteți concentrat pe activitatea dvs.

Și, în sfârșit, planificați-vă productivitatea. Nu este bine să înghițiți o tabletă de modafinil și apoi să alergați de colo-n colo și să căutați ceva ce ați putea face. Planificați-vă ziua, planificați-vă productivitatea și planificați întotdeauna să realizați mai mult decât credeți că puteți.

👽 Se poate supradoza cu modafinil?

Vă puteți supradoza și cu ciocolată. Cu toate acestea, cea mai importantă este gravitatea efectelor pe termen scurt și pe termen lung ale supradozajului.

În ceea ce privește Modafinilul, în diverse studii, în unele cazuri, s-au administrat mai mult de 1000 mg, în unele cazuri, chiar până la 1600 mg, pentru a-i determina efectul. S-a constatat că nici la administrarea unei astfel de cantități, timp de 21 de zile, nu apar simptome care să pună în pericol viața. Există și alte studii, în timpul cărora indivizii consumau până la 4000 mg pe zi și tot nu apăreau simptome care să le pună viața în pericol:

„În studiile clinice, 32 pacienți au primit un total de 151 de doze de 1000-1600 mg/zi (de 5-8 ori dozele zilnice recomandate de modafinil), inclusiv 13 subiecți care au primit doze de 1000 sau 1200 mg/zi, timp de 7-21 zile consecutive. În plus, s-au administrat mai multe supradoze acute intenționate, două dintre cele mai mari doze fiind de 4500 mg și 4000 mg, administrate la doi subiecți care au participat la diferite studii ale depresiei. Niciunul dintre acești subiecți nu a prezentat simptome neașteptate sau care să-i pună viața în pericol.”

💊 Câte miligrame pot lua într-o singură zi?

Într-o mare măsură, depinde de modul în care organismul reacționează la modafinil. Unii oameni sunt mai sensibili la efecte, iar o mică parte a oamenilor, cu o structură genetică specifică, simte efecte puțin sau deloc.

În general, o doză mică este considerată a fi de 100 mg sau mai puțin, o doză medie de aproximativ 200 mg și o doză mare de 300 mg sau mai mult.

În studiile clinice, unii oameni utilizau de obicei 1000 mg de modafinil timp de câteva zile și s-au simțit absolut în regulă. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni care raportează pe site-uri precum Reddit, anunță că o doză de peste 600-800 mg este neobișnuită și nu recomandă utilizarea unei astfel de doze mari.

Mulți oameni se referă la doza de modafinil pe care o pot lua în special având în vedere durata în care doresc să-i simtă efectele.

Doza tipică este de 200 mg (1 tabletă) dimineața, oferindu-vă o productivitate ridicată, iar seara puteți adormi fără dificultate.

🔔 Cât durează până începe să-și facă efectul modafinilul?

Timpul de debut al efectului depinde de fiecare individ, deoarece absorbim și reacționăm diferit la diverse substanțe chimice.

Totuși, în general, modafinilul începe să acționeze în aproximativ 45 de minute. Uneori mai repede, iar pentru unii utilizatori poate dura mai mult de o oră.

Timpul de debut poate fi afectat în mare măsură dacă este luat pe stomacul gol sau nu. Se recomandă administrarea modafinilului pe stomacul gol pentru a-și face efectele mai repede, de obicei în decurs de 30 până la 45 de minute.

😎 Ce este metoda „sublinguală”?

Mulți utilizatori declară că se simt mai repede și „mai intenși” după administrarea modafinilului sub limbă.

Practic, în loc să înghițiți tableta, lăsați-o să se dizolve sub limbă timp de câteva minute. Veți simți efectele în câteva minute (comparativ cu cel puțin o jumătate de oră / 45 de minute după ingestie).

Motivul pentru care pare să fie mai eficientă această modalitate este că dacă înghițiți medicamentul, înainte de a fi absorbit, trece prin sistemul digestiv. Prin utilizarea sublinguală, modafinilul este administrat direct în fluxul sanguin, fără a interacționa cu fluidele digestive destinate descompunerii alimentelor / nutrienților.

Dezavantajul? Tabletele au un gust extrem de amar și mulți oameni nu-l pot tolera.

Dacă alegeți administrarea sublinguală, asigurați-vă că începeți cu o doză mai mică (50/100 mg), deoarece o metodă mai eficientă va permite ca parte mai mică să fie la fel de eficientă ca și întreaga tabletă.

📈 Când modafinilul oferă efecte maxime?

Durata și efectele vor varia în funcție de reacție, metabolism, stare de spirit, dietă și, desigur, de calitate a modafinilului.

În general, o doză de 200 mg de modafinil de calitate își va începe efectul aproximativ după 30-45 de minute, cel mai intens efect apărând în primele două ore și apoi durează aproximativ trei ore. Efectele rămân, cu o tendință de scădere treptată de până la 10-12 ore, timpul aproximativ de înjumătățire a modafinilului.

Nu există un răspuns specific, dar, în general, efectele de vârf apar în aproximativ două ore, durează aproximativ trei ore, apoi se diminuează treptat.

⏳ Cât timp acționează modafinilul?

Timpul de înjumătățire al modafinilului este de aproximativ 10-12 ore, ceea ce înseamnă că acționează în acest timp.

Efectele mai puternice ale modafinilului apar în majoritatea cazurilor între 2 și 6 ore după ingestie, iar efectele se diminuează treptat. Dacă doriți să luați modafinil, trebuie să știți că efectele sale pot dura o zi întreagă.

🛌 Când trebuie să iau modafinil dacă vreau să dorm mai târziu?

Timpul de înjumătățire al modafinilului este de aproximativ 10-12 ore. Dacă luați o doză tipică de 200 mg la ora 6:00 / 7:00 dimineața, până seara ar trebui să „scăpați” de efecte, permițându-vă să dormiți relativ normal noaptea.

Evident, asta depinde de individ și de circumstanțele sale personale. Cu toate acestea, dorim să rețineți că modafinilul nu este un substitut pentru somn. Somnul este la fel de important pentru corpul dvs. și în timp ce luați modafinil. Unii utilizatori încearcă întotdeauna să scape de oboseala naturală folosind modafinil, însă dacă corpul dvs. este într-adevăr epuizat, nu vă poate ajuta nimic altceva decât cu un pat moale.

🐛 Care sunt cele mai frecvente efecte secundare?

Administrarea modafinilului este relativ lipsită de efecte secundare, chiar și la doze mari. Este unul dintre cele mai bune „medicamente inteligente” în ceea ce privește evitarea efectelor secundare.

Cele mai frecvente efecte secundare includ greață minoră, cefalee, anxietate, sete, creșterea tensiunii arteriale și nervozitate.

Reacțiile adverse mai puțin frecvente ale Modafinilului includ dispnee, amețeală sau leșin, vedere încețoșată, durere toracică, palpitații, tremurături, confuzie.

În general, Modafinil este o substanță bine tolerată în majoritatea cazurilor, beneficiile pe termen scurt depășind în mod semnificativ orice efecte negative.

În prezent, nu există dovezi că administrarea susținută a modafinilului are efecte pe termen lung, pe lângă potențialul scăzut de dependență. Cu toate acestea, extinderea studiilor și conștientizarea beneficiilor pe termen lung ale modafinilului au avut loc numai în ultimii 20 de ani, deci în ceea ce privește efectele secundare pe termen lung, este mai bine să respectați doza recomandată.

😕 De ce modafinilul nu are efect asupra mea?

Există mai multe motive pentru care Modafinil ar putea să nu aibă efect asupra dvs. Primul aspect ține de doză și calitate. Dacă doza este prea scăzută pentru dvs. personal sau este scăzută deoarece ați cumpărat modafinil de slabă calitate, puteți avea impresia că nu are niciun efect.

Un alt motiv poate fi acela că aproximativ 20% din populație are o genă rezistentă la efectele modafinilului, diferite gene din grupul SNP rs4680. Nivelul de rezistență variază, de la foarte mică la aproape completă, astfel încât ați putea fi unul dintre cei cu ghinion și să aveți rezistență aproape completă față de efectele modafinilului.

Dacă modafinilul nu are efect asupra dvs., experimentați cu doze mai mari la nivele sigure. Aveți grijă când și cum îl luați și, de asemenea, aflați dacă așteptările dvs. cu privire la efectele și beneficiile Modafinil nu sunt absurd de mari. Nu veți deveni un geniu super-motivat într-o lume nouă uimitoare, doar pentru că utilizați modafinil.

🏥 În ce caz trebuie să căutați un medic după utilizarea modafinilului?

Modafinilul este, în general, o substanță bine tolerată de organism. Cu toate acestea, în cazuri izolate, este posibil să simțiți somnolență, amețeli sau alte simptome care pot indica probleme respiratorii sau cardiace după utilizare. În acest caz, trebuie să vă adresați imediat medicului dvs.

În cazuri rare, modafinilul poate provoca, de asemenea, erupții cutanate, pielea răspunzând la fel după fiecare administrare. Și în acest caz ar trebui să solicitați imediat asistență medicală.

De asemenea, trebuie să vizitați medicul dacă bănuiți că aveți simptomele unui sindrom foarte rar – sindromul Stevens-Johnson. Aceasta este o afecțiune foarte rară, dar gravă a pielii, care poate fi declanșată de administrarea modafinilului (Provigil), deși mai multe studii au contrazis această teorie. Deși este o afecțiune foarte rară care ar putea să nu aibă legătură cu utilizarea modafinilului, orice erupție cutanată, probleme cu integritatea sau iritația severă a pielii nu trebuie ignorate.

🚀 Ce pot face pentru a îmbunătăți efectele modafinilului?

În ce privește îmbunătățirea efectelor modafinilului, primul aspect de luat în considerare este că uneori mai puțin înseamnă mai mult. Dacă luați 300 mg pe zi, veți suferi rapid de insomnii și veți descoperi că productivitatea dvs. scade.

Este mult mai bine să luați 50 sau 100 mg, ceea ce vă va da un avans ușor în fiecare zi și, de asemenea, veți putea dormi. În acest fel puteți beneficia de avantaje, fără niciun efect nociv.

Pentru a îmbunătăți efectele modafinilului sunt în general valabile următoarele sfaturi:

Mâncați în mod regulat Faceți exerciții Beți multă apă Nu luați mai mult decât doza minimă de care aveți nevoie Înainte de administrarea modafinilului, planificați-vă ziua Periodic întrerupeți administrarea timp de câteva zile Diferitele suplimente nutritive pot fi, de asemenea, utile pentru îmbunătățirea efectelor modafinilului. Unii oameni consumă cofeină (atenție, deoarece poate provoca tahicardie ușoară), în timp ce alții consumă ulei de pește, vitamine sau beau ceai verde. Toate acestea împreună cu modafinilul de înaltă calitate vă permit să vă măriți dramatic productivitatea pe tot parcursul zilei.

📌 Cât de des trebuie să iau modafinil?

Deși unii oameni utilizează Modafinil în fiecare zi fără probleme, majoritatea oamenilor îl folosesc sistematic pentru a evita o situație neplăcută atunci când se simt epuizați și își pierd productivitatea pe care doresc să o obțină, crescând în același timp riscul de obișnuință a organismului la modafinil.

Pentru a minimiza obișnuința, trebuie să urmați o regulă simplă – numărul de zile pe săptămână în care nu ați luat modafinil ar trebui să fie mai mare decât numărul de zile în care l-ați luat. Unii oameni fac pauze săptămânale sau mai lungi.

În plus, doza dvs. ar trebui să reprezinte un minim necesar pentru a obține ceea ce doriți să obțineți. Administrarea de doze prea mari de modafinil crește șansa de obișnuință.

Este deci vorba de o combinație de administrare a dozei și a frecvenței pentru a vă asigura că beneficiați cel mai mult fără a vă simți epuizați sau fără a căpăta obișnuință.

🔥 Poate afecta modafinil viața mea sexuală?

Fie că sunteți bărbat sau femeie, da, modafinilul vă va afecta viața sexuală. Modul în care vă afectează viața sexuală este complet imprevizibil și depinde în mare măsură de dvs. ca individ.

În general, la bărbați suprimă apetitul sexual. Acest lucru înseamnă că bărbații au, de obicei, mai multe probleme cu excitarea, iar la administrarea unei doze mari nu au deloc erecție.

Dar aceasta nu este întreaga poveste … Dacă bărbații reușesc să se excite, durează mult mai mult. Dacă adăugați concentrația pe care o dă modafinilul … Mulți bărbați menționează o plăcere mai lungă și mai intensă.

În ce privește femeile, acestea par să reacționeze la modafinil în mod diferit față de bărbați. În loc de efecte supresive, există o mulțime de exemple anecdotice de femei care devin hipersexuale.

Cu toate acestea, din nou, aceasta nu este întreaga poveste, deoarece studiile sugerează că unii oameni se pot hipo-sexualiza după utilizarea modafinilului într-o asemenea măsură încât nu vor mai putea să-și imagineze sexul fără modafinil.

Dacă vă uitați la articolele grupurilor relevante de oameni pe Reddit, puteți găsi dovezi că, deși modafinilul poate suprima dorința sexuală la bărbați, hiperfocusarea datorată modafinilului poate avea efectul opus în caz de excitare. Un utilizator de la Reddit a scris acest comentariu:

„NU VĂ UITAȚI la filme porno când luați modafinil. Poate că aveți mai mult decât mine, dar dacă nu am de lucru la masă și pun un film porno … toată ziua mea e dusă naibii și mai târziu am nevoie de un pachet cu gheață! =)”

Unii oameni se confruntă cu o situație bizară în care nu se pot excita fizic, dar sunt hiper- sexualizați mental, literalmente obsedați de sex după utilizarea modafinilului. Aceasta poate fi din cauza unei stări de spirit sau predilecție amestecată cu hiperfocusare și un nivel mai înalt de plăcere.

😁 Pot ajunge „sus” în urma administrării de modafinil?

Chiar dacă modafinilul vă poate oferi o dispoziție mai bună și puțină euforie la doze mai mari, nu va fi nimic „sus”. Acesta este un produs stimulator, dar nu identic cu amfetaminele sau Adderall / Ritalin.

O altă problemă este că, dacă doriți să obțineți orice euforie, trebuie să luați o doză mare și, cu cât este mai mare doza, cu atât mai mare este riscul unor efecte neplăcute care le pot suprima pe cele pe care doriți să le atingeți. Acest utilizator reddit care a luat o doză incredibil de mare (doza recomandată fiind de 2-300 mg pe zi): „Ei bine, eu am folosit 2 g (2.000 mg) cam în două ore și jumătate, am simțit euforie ușoară până la minoră, dar apoi am început să am stări neplăcute de panică …”